sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ihmemaa Italia

Syksy on jo ohi, ja kovalla vauhdilla mennään kohti joulua. Valitettavasti lumesta ei ole vielä tietoakaan. Tämä värikkään syksyn ja valkoisen talven välinen aika on pimeää ja synkkää, ja silloin tällöin kaipaa edes pilkahduksen auringosta. Juuri tuollaisina hetkinä on mukava kääriytyä vilttiin ja katsella aurinkoisia lomakuvia menneistä reissuista.

Meidän koko perhe, tunnetaan myöskin Kiljusten herrasväkenä, vietti viime kesänä kolme viikkoa Italian auringon alla. Reissu oli meille kaikille (siskoni hellua lukuunottamatta) ensimmäinen kerta Italiassa. Olimme kuulleet paljon kehuja Toscanan alueesta, joten päätimme suunnata sinne. Tutun tutun kautta valitsimme kohteeksi pienen kylän lähellä suurkaupunki Firenzea. Matkaa Pontassieven kylästä Firenzeen oli vain 15 km, joten kulkuyhteydet myös muualle Italiaan oli loistavat. Kävimmekin kolmen viikon reissun aikana myös Roomassa ja Venetsiassa. Juna Pontassievesta Firenzeen maksoi 3 euroa. Firenzestä taas pääsi alle parissa tunnissa junalla sekä Roomaan että Venetsiaan, joten myös päivän reissut molempiin kaupunkeihin oli mahdollisia. Kävimmekin molemmissa kaupungeissa vain päiväseltään. Emme millään raskineet yöpyä kyseisissä kohteissa, sillä huvilamme Pontassieven pienen kukkulan rinteellä oli niin uskomattoman kaunis. Suorastaan taijanomainen! Lämpimästi voin suositella jokaiselle!



Pontassieve


Ihmiset Italiassa olivat todella ystävällisiä, kaupungit siistejä ja liikkuminen turvallista. Ainoa mihin itse olin vähän pettynyt oli italialainen ruoka. Kävimme syömässä sekä turistien että paikallisten suosimissa ravintoloissa, mutta kerta toisensa jälkeen ruoka ei minua vakuuttanut. Syynä ehkä valikoimien yksipuolisuus ja mausteettomuus. Huvilalla itse kokkailemamme ruoat veivät ravintola-annoksista voiton 100-0. Tästä huolimatta haluaisin kuitenkin vielä joskus matkustaa Italiaan, sillä paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Uskomaton luonto ja kauniita rakennuksia silmänkantamattomiin. Myös lukuisia tarinoita maasta olisi voinut kuunnella loputtomiin. Erittäin kiinnostava ja kiehtova maa kertakaikkiaan!

Venetsia

Rooma

Italiassa olessamme ostin paikallisen ELLE DECOR ITALIA -sisustuslehden. Lehti sisälsi toinen toistaan kauniimpia sisustuskuvia. Jos minulla olisi huvila Italiassa, niin se olisi juuri tälläinen. Valkoista ja harmaata höystettynä ripauksella puuta. Erilaisia pintoja, kuten terästä, kiveä, kiiltävää.. ah, tuo on kertakaikkiaan niin ihana!

Unelmien huvila

Näihin haaveiluihin on hyvä lopettaa tämä kirjoitus, palata todellisuuteen, pimeään Suomeen ja paistaa sunnuntai-illan kunniaksi pari pellillistä pipareita. Kyllä se joulumieli sieltä hiljalleen tulee. Ja jos ei aivan vielä, niin ainakin tupa on herkullisia tuoksuja tulvillaan.

-LiLLaMy-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti