torstai 23. elokuuta 2012

Kun kasvaa ihmiseksi

"Kun kasvaa ihmiseksi
täytyy kokeilla,
onko peltisiivet kalalokeilla,
ja minkälaisin siivin lentää
valtameren suola
ja onko muovivaahtoa
sen hurjan härän kuola.

Täytyy koetella, koskea
ja katsella ja haistella,
täytyy multaan painaa poskea
ja vettä maistella.
Silloin tietää millaisessa maailmassa
täytyy asua.

Mutta kaikkea ei ehdi nähdä,
paljon ohi vilahtaa
ja joka hetki syntyy jotain
joka muuttaa maailmaa."
                     
                              Ilpo Tiihonen 

Raskaan työpäivän jälkeen minulla on usein tapana köllähtää omalle kotisohvalle ja sen sijaan, että aukaisisin telkkarin niin avaankin jonkun omistamistani runokirjoista ja uppoudun sen syövereihin. En usko, että kuulostaa lainkaan hullummalta idealta?

Työpäiväni ovat täynnä vilinää ja vilskettä, lasten riemua ja riemunkiljahduksia, joten kotona ollessani on mukava olla hetki hiljaa ihan kaikessa hiljaisuudessaan. Runojen valtakunta on loputon, ja kaupunginkirjaston runohyllyillä vieraillessani saan helposti kulumaan siellä tunnin jos toisenkin.

Myös omaan pieneen, mutta sitäkin rakkaampaan, kotikirjastooni on vuosien saatossa kertynyt muutama aarre. Tässä ensimmäinen, jonka olen saanut omilta vanhemmiltani yksivuotiskesänäni. Kirja on Minna Immosen kertoma ja kuvittama.



Hassua, että olen saanut sen samana päivänä kun miehelläni oli 5-vuotissynttärit. Silloin vielä toisistamme tietämättöminä olemme tallustelleet omia polkujamme, minä vähän reilu yksivuotiaana luultavasti köpötellyt menemään kirja kädessä ja M viettänyt hurjia synttäreitään päristellen pikkuautoillaan.

Tämän rakkaan lisäksi kaapissani on pieni määrä muitakin runokirjoja, joita olen hankkinut viimeisen viiden vuoden aikana ihan omaksi ilokseni sekä myös omaa työtäni silmällä pitäen.



Näihin ihaniin runotunnelmiin on hyvä päättää tämän illan postaus, ja vaipua sanojen siivittämänä untenmaille.

-LiLLaMy-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti